Masaj

/

Masajul facial

Masajul facial este una dintre metodele folosite pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, revitalizarea pielii și nu numai. Masajul a fost folosit încă din vremuri străvechi cu scopul de a ameliora durerile, dar și cu rol cosmetic, pentru o piele mai sănătoasă și mai hidratată.

Tenul are nevoie de îngrijire zilnică, iar masajul facial ajută la menținerea sănătății pielii. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, mușchii feței încep să își piardă elasticitatea, fiind afectați de oboseală și de stresul zilnic. Din fericire, masajul facial ajută la revitalizarea și tonifierea tenului.

Beneficiile masajului facial:

Reflexoterapia

Este o metodă preventivă ce se bazează pe întărirea sistemului imunitar prin masarea punctelor cheie. Aceste puncte reflexe sunt situate în talpă și în palmă și, potrivit medicinii chineze, corespund unui organ, unei glande sau unei anumite părți a corpului.

Până acum, există dovezi că reflexologia poate avea următoarele beneficii:

Masajul cu pietre vulcanice

Masajul cu pietre vulcanice, reprezintă o combinație de mai multe terapii – hidroterapia, aromoterapia și termoterapia. Căldura emanată de pietre relaxează în profunzime mușchii.

Energia din pietre încălzește profund pielea și mușchii, îmbunătățește metabolismul și are un efect benefic asupra circulației limfatice. Sub influența căldurii, vasele de sânge se dilată și circulația se îmbunătățește.

După masajul cu pietre vulcanice, clientul se simte plăcut relaxat nu doar fizic, ci și psihic.

Beneficiile masajului cu pietre vulcanice sunt:

Terapia CranioSacrală​

Terapia CranioSacrală este derivată din osteopatia craniană, care susține și îmbunătățește funcționarea SNC și implicit duce la ameliorarea și/sau vindecarea diverselor probleme de sănătate, creșterea tonusului fizic și mental, reducerea stresului, creșterea imunității.

Indicații:

Terapia craniosacrală se adresează atât persoanelor cu probleme de sănătate, cât și celor care vor să-și păstreze un tonus de viață normal, să facă față mai ușor stresului zilnic.

Este adecvată tuturor grupurilor de vârstă, de la nou-născut până la vârsta a treia. Este o metodă prin care se obține în primul rând relaxare, detensionare și eliberarea amintirilor traumatizante, care au rămas închistate în țesut în urma unor traume fizice sau emoționale.

Este indicată în scop profilactic pentru întărirea sistemului imunitar și a rezistenței la îmbolnăviri, și în scop curativ pentru o gamă largă de afecțiuni, cum ar fi: migrene și dureri cronice de cap și de spate, stres și probleme legate de tensiuni nervoase, stres posttraumatic, disfuncții postchirurgicale, oboseală cronică, boli ale copilăriei, colici, autism, ADHD, disfuncții de învățare, dislexie, scolioză, probleme ortopedice, dereglări hormonale, dificultăți emoționale, depresie, insomnie, atacuri de panică, anxietate și multe altele.

Terapia constă în aplicarea unei presiuni ușoare cu palmele pe diverse zone ale corpului. Aceste manevre au ca scop eliberarea de tensiune din corpul fizic care poate genera și eliberări somatoemotionale. În urma unor traumatisme fizice sau emoționale poate să rămână înmagazinată informația evenimentului traumatizant în memoria celulară. Odată cu eliberarea tensiunii de la nivel fizic poate să fie eliminată și informația respectivă și în acest fel să fie eliminate cauza unor somatizări, fără ca simptomele să mai apară ulterior.

Este indicat să venim îmbrăcați pentru această terapie cu o ținută lejeră, comodă.

Ce este sistemul craniosacral?

Sistemul craniosacral este format din meninge, lichidul cefalorahidian, care este încapsulat în meninge, și structurile din interiorul sistemului meningeal, care controlează producerea, curgerea și resorbția de lichid cefalorahidian. Prin acest mecanism, de producere și resorbție a lichidului cefalorahidian, apare ritmul craniosacral, care este monitorizat și corectat în timpul terapiei.

Este foarte important ca ritmul craniosacral să aibă un anumit ritm, amplitudine și frecvență, deoarece acesta influențează calitatea și cantitatea de lichid cefalorahidian produs și resorbit, acesta având rol protectiv, nutritiv și de eliminare a toxinelor din sistemul nervos. Totodată, existența restricțiilor de la nivelul sistemului craniosacral creează o presiune asupra sistemului nervos, ducând la apariția diverselor disfuncții.

Terapia constă în atingeri blânde, care determină eliberarea restricțiilor de la nivelul fasciei. Aceste restricții pot fi depistate și corectate printr-o atingere de numai 5 grame. Astfel, ca urmare a eliberării și creării unui mediu favorabil, se îmbunătățește funcționarea sistemului nervos central și a sistemului endocrin. Sistemul craniosacral adăpostește în interiorul său atât sistemul nervos central, cât și glandele pineală și pituitară, influențând activitatea sistemului endocrin.

Masajul de relaxare

Reprezintă o modalitate naturală, extrem de plăcută, de a-ți îmbunătăți starea de bine și pentru a reduce tensiunea musculară din corp. La Sian Beauty Concept, puteți opta pentru un masaj de relaxare profesional care vă va elimina stresul și va înlătura orice urmă de anxietate și de tensiune psihică și fizică.

Terapia Yumeiho

Este alcătuită dintr-un ansamblu de procedee terapeutice manuale și exerciții fizice complexe, având ca scop restabilirea echilibrului, a simetriei și a funcționalității corpului uman.

Procedeele terapeutice manuale, aplicate în scop profilactic sau curativ în cadrul terapiei Yumeiho, constau în: tehnici de manipulare gosto-articulare și gimnastică mio-articulară pasivă; procedee similare presopuncturii și reflexoterapiei; tehnici și procedee speciale de masaj; elemente de stretching (întinderi, elongații).

Pentru această terapie, este indicat să avem o ținută lejeră și comodă.

Afecțiunile în care este indicată terapia Yumeiho sunt:

Masaj cu bețe de bambus​

Masajul cu băț de bambus este o tehnică utilizată din cele mai vechi timpuri, care revine în atenția omului modern, așa cum s-a întâmplat în ultimul timp cu o serie de multe alte tehnici de mult uitate.

Pentru acest masaj se folosesc bețe de bambus speciale, de diferite mărimi, adecvate diferitelor zone ale corpului sau necesităților fiecărei persoane.

Masajul constă în fricțiuni realizate cu ajutorul bețelor de bambus, având ca efect eliminarea retenției de lichide și toxine din organism, precum și detensionarea musculaturii.

Este indicat persoanelor care doresc să își păstreze greutatea în limite normale, pentru detoxifierea și revigorarea organismului, pentru eliminarea tensiunilor musculare și a circulației defectuoase.

Bețele de bambus pot fi folosite și la masajul facial, pentru eliminarea edemului de la nivelul ochilor, dar și pentru tonifierea musculaturii faciale.

Masajul cu băț de bambus este un mijloc de a ne păstra tineri, frumoși și plini de energie.

Masajul cu săculeți aromatici​

Săculeții aromatici conțin un amestec de plante care, în prealabil încălzite, emană un miros și o căldură plăcută. Această aromaterapie te ajută la eliminarea stresului, la deschiderea porilor, la hidratarea pielii și la tratarea insomniilor.

Masajul se efectuează cu o presiune blândă, iar căldura te va ajuta să te relaxezi, să reduci durerea și să intensifici circulația.

De asemenea, masajul conferă elasticitate și luminozitate pielii prin efectul său hidratant și anti-aging.

Masajul anticelulitic

Masajul anticelulitic are drept scop îndepărtarea celulitei și remodelarea aspectului țesutului adipos. Pune presiune pe zonele afectate de celulită.

Se efectuează prin strângerea pielii și stoarcerea depozitelor de grăsime.

Numărul total de ședințe necesare pentru îndepărtarea totală a celulitei depinde de gradul de celulită pentru fiecare caz în parte, însă pentru rezultate eficiente se recomandă între 2 și 3 ședințe pe săptămână.

Eficacitatea masajului anticelulitic crește cu ajutorul cremelor și uleiurilor speciale, însoțit de o dietă sănătoasă și cât mai multă mișcare.

Beneficii:

Masaj cu lumanare calda

Este un masaj conceput pentru stimularea simțurilor. Se folosește o lumânare cu ceară specială din uleiuri esențiale și unt de shea.

Spre deosebire de lumanarile traditionale, acestea se topesc la o temperatura mult mai mica, transformandu-se intr-un ulei fin, cald, care hidrateaza si catifeleaza pielea. De asemenea, stimuleaza circulatia limfatica, si reprezinta un element activ impotriva depresiei.

Indicatii:

Beneficii: